sleep-study HOMEΗ μελέτη ύπνου μαζί με τον ωτορινολαρυγγολογικό έλεγχο του ασθενή και την σπιρομέτρηση, αποτελεί τη σημαντικότερη εξέταση για τον εντοπισμό και τη διάγνωση του συνδρόμου υπνικής άπνοιας- υπόπνοιας, τη μελέτη του ροχαλητού καθώς και για τον καθορισμό της περαιτέρω αντιμετώπισης του ασθενή.

μελέτη ύπνου 3Η μελέτη ύπνου με πολυσωματοκαταγραφική μελέτη μέχρι σήμερα αποτελεί τη βασική εξέταση για τη μελέτη του ύπνου και γίνεται σε εξειδικευμένα κέντρα σε νοσοκομεία. Αυτή προϋποθέτει την παραμονή του ασθενή καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας μακριά από το σπίτι του. Στο εξωτερικό, στα κρατικά νοσοκομεία και μεγάλα διαγνωστικά κέντρα, και όπως αναφέρεται σε αρκετές νεώτερες μελέτες, αναγνωρίζεται η διαγνωστική αξία και ακρίβεια της κατ’οίκον μελέτης του ύπνου η οποία χρησιμοποιείται με επιτυχία και χωρίς να υστερεί της πολυσωματοκαταγραφικής μελέτης στον βασικό έλεγχο της παρουσίας συνδρόμου υπνικής άπνοιας-υπόπνοιας.

Συσκευή μελέτης ύπνουΗ συσκευή για την μελέτη ύπνου στο σπίτι, είναι εύκολη στην εφαρμογή, ακριβής, με καταγραφή των βασικών παραμέτρων που χρειάζονται για την μελέτη του ύπνου. Ο ασθενής εφαρμόζει την συσκευή σπίτι του, εύκολα και σύμφωνα με τις υποδείξεις του ιατρού και το ενημερωτικό φυλλάδιο που του χορηγείται, και απλά την επόμενη ημέρα επιστρέφει τη συσκευή σε εμάς. Ο ασθενής λαμβάνει πλήρες ενημερωτικό με τα ευρήματα της ωτορινολαρυγγολογικής εξέτασης και της μελέτης ύπνου, καθώς και τις προτεινόμενες παρεμβάσεις, χειρουργικές ή μη, για την αντιμετώπιση του προβλήματός του.

Μελέτη ΎπνουΟφείλουμε να τονίσουμε και πάλι, πως αποτελεί αναγκαία και απόλυτη προϋπόθεση για τη σωστή μελέτη του συνδρόμου αποφρακτικής υπνικής άπνοιας ο πλήρης ωτορινολαρυγγολογικός έλεγχος του ασθενή με ενδοσκόπηση του για τον έλεγχο και τη διάγνωση παθήσεων από το ανώτερο αναπνευστικό που δυνητικά συμβάλλουν στο πρόβλημα αυτό όπως ρινικοί πολύποδες, σκολίωση διαφράγματος, υπερτροφία ρινικών κογχών, υπερτροφία σταφυλής ή μαλθακής υπερώας κ.α. Δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις όπου ο ασθενής έχει λάβει συσκευή-αναπνευστήρα θετικών πιέσεων των αεραγωγών (pap) μετά από μελέτη ύπνου αλλά χωρίς προηγούμενο έλεγχο από Ωτορινολαρυγγολόγο, ενώ ο ασθενής έχει πρόβλημα με το ανώτερο αναπνευστικό, π.χ με ρινικούς πολύποδες και δεν μπορεί να την εφαρμόσει.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η διερεύνηση του συνδρόμου αποφρακτικής υπνικής άπνοιας-υπόπνοιας αποτελεί μια πρόκληση για το γιατρό και απαιτείται η συνεργασία γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων με απαραίτητη την εξέταση του ασθενή και από πνευμονολόγο, ειδικά στις περιπτώσεις που θα χρειαστεί η εφαρμογή συσκευή-αναπνευστήρας θετικών πιέσεων των αεραγωγών (pap).

Για όλα τα παραπάνω και για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόβλημά σας, επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά και προγραμματίστε ένα ραντεβού για εξέταση.