Γεννήθηκα στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1979.
Γονείς μου ο Αντώνιος Παπαδάκης και η Ελένη Παπαδάκη το γένος Μαρκάκη, με καταγωγή από το Τυμπάκι Ηρακλείου. Έχω δύο αδέρφια.
Είμαι παντρεμένος με την Χρύσα Βασιλοκωνσταντάκη και έχουμε μια κόρη.
Αποφοίτησα από το Καπετανάκειο 5ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου.
Υπηρέτησα ως οπλίτης ιατρός στην Κύπρο (Απλάντα, Σταυροβούνι).
Αποφοίτησα από την Ιατρική Σχολή Ηρακλείου το 2003 και έλαβα τον τίτλο ειδικότητας Ωτορινολαρυγγολογίας από την Πανεπιστημιακή Κλινική του Ηρακλείου το 2011, έπειτα από την θητεία μου ως αγροτικός ιατρός στο Π.Ι.Γρηγοριάς- Κ.Υ Μοιρών και την ειδίκευσή μου στη γενική χειρουργική στο Γ. Ν. Ιεράπετρας.
Κατά την ειδίκευσή μου συμμετείχα σε πλήθος διεθνών και εγχώριων δημοσιεύσεων και συνέδρια.
Ακολούθησα μετεκπαίδευση με έμμισθη εργασία στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου από το 2012, εργάσθηκα σε διάφορα κρατικά νοσοσκομεία (NHS) :
- Princess Victoria Hospital, Kirkcaldy, Fife, Scotland
- Basildon & Thurrock University Hospital, Essex, UK
- Princess Alexandra Hospital, Harlow, Essex, UK
- Lister Hospital , Stevenage, Essex, UK
- Pilgrim Hospital, Boston, Lincolnshire, UK
- Dorset County Hospital , Dorchester, Wessex, UK
Eίμαι μέλος από το 2009 της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αλλεργίας και Κλινικής Ανοσολογίας (EAACI), της Ευρωπαϊκής Ρινολογικής Εταιρείας (ERS), και του Βρεττανικού Ιατρικού Συλλόγου (GMC).
Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης με σκοπό την διατήρηση, ανάπτυξη και βελτίωση της ιατρικής γνώσης και χειρουργικής τεχνικής, συμμετέχω κάθε χρόνο σε εξειδικευμένα συνέδρια, σεμινάρια καθώς και στην ετήσια αξιολόγηση των ιατρών στο Ηνωμένο Βασίλειο (GMC revalidation).
Σκοπός της δημιουργίας αυτής της ιστοσελίδας είναι η απλή και κατανοητή, μακριά από εξεζητημένη ορολογία και πολύπλοκους επιστημονικούς όρους, περιγραφή των πιο συχνών παθήσεων και συμπτωμάτων που καλείται να αντιμετωπίσει καθημερινά ο Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος, καθώς και των υπηρεσιών που μπορούμε να προσφέρουμε για την ανακούφισή τους.
Ιδιαίτερα σε μια εποχή που η άκριτη πληροφόρηση είναι πολλές φορές παραπλανητική και δημιουργεί ασάφειες, είναι υποχρέωση του γιατρού να υπηρετεί και να προάγει τη γνώση και μέσω αυτής την ενεργό συμμετοχή του ασθενή στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των παθήσεων που τον απασχολούν.
Με εκτίμηση,
Ιωάννης Α. Παπαδάκης